Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează Light Truck
Light Times
Filtrează
Brand
Regular Search Icon Light Times

Dibluri pentru gips carton Norgips

3 produse
Light Truck
3 produse
Ordonează Light Truck
Șterge toate
3 produse
Ordonează Light Truck

Tipuri de dibluri pentru gips carton

Diblurile pentru gips carton sunt elemente de fixare esentiale pentru placile de gips carton pe pereti, tavane sau structuri metalice. Alegerea diblului potrivit este cruciala pentru a asigura o fixare sigura si durabila, tinand cont de greutatea obiectului montat si de tipul de perete.

Exista mai multe tipuri de dibluri. Diblurile de plastic sunt potrivite pentru greutati mici si medii, fiind usor de montat si extras. Diblurile metalice ofera o fixare mai puternica pentru greutati mai mari si sunt ideale pentru corpuri de iluminat, rafturi sau tablouri.

Diblurile pentru gips carton tip fluture se extind in spatele placii de gips carton, oferind o fixare sigura pentru obiecte mai usoare, cum ar fi tablourile sau oglinzile mici. Diblurile Molly sunt proiectate pentru fixarea in materiale friabile, precum blocuri BCA sau gips carton dublu.

Cele pentru tavane sunt special concepute pentru montarea pe structuri metalice ale tavanelor suspendate. Pentru o fixare sigura, este important sa alegi diblul adecvat in functie de greutatea obiectului si de tipul de perete, astfel asigurand durabilitatea montajului.

Cum montezi diblurile pentru gips carton?

In functie de greutatea obiectului pe care vrei sa-l fixezi si de tipul peretelui, alege diblul corespunzator (plastic, fluture, Molly, pentru tavan). Foloseste un creion pentru a marca exact unde vei monta diblul pe perete sau tavan. Utilizeaza o bormasina cu burghiu potrivit dimensiunii diblului. Pentru diblurile de plastic si metal, burghiul trebuie sa fie de aceeasi dimensiune sau putin mai mic decat diblul.

Daca folosesti dibluri de plastic sau metal, pur si simplu impinge diblul in gaura pana la nivelul suprafetei peretelui. In cazul diblurilor fluture sau Molly, introdu diblul si apoi strange surubul pana cand diblul se extinde si se fixeaza ferm in spatele placii de gips carton.

Plaseaza obiectul pe perete si foloseste un surub pentru a-l fixa in diblu. Asigura-te ca strangi surubul suficient pentru a fixa obiectul in siguranta. Nu suprastrange surubul, altfel risti sa deteriorezi placa de gips carton. Foloseste un numar suficient de dibluri pentru a distribui greutatea obiectului montat uniform, asigurand astfel stabilitatea acestuia. Consulta intotdeauna instructiunile producatorului diblului pentru informatii specifice, care te vor ajuta sa efectuezi montarea corect si in siguranta.

Fixarea pe gips carton: alegerea diblului potrivit

Gips cartonul este un material utilizat frecvent pentru pereti despartitori, tavane si alte amenajari interioare. Totusi, fixarea obiectelor pe suprafete din gips carton necesita o atentie sporita, deoarece placa are o rezistenta limitata. Alegerea metodei de fixare potrivite depinde de greutatea obiectului si de tipul de prindere dorit.

Pentru tablouri si obiecte usoare, carligele sunt o solutie simpla. Se pot folosi cuie batute usor inclinat in placa de gips carton. Exista carlige cu 1, 2 sau 3 cuie, cu o sarcina maxima de 5 kg pe un cui. Pentru obiecte cu greutate medie, sunt utile diblurile de plastic tip „Turbolet" sunt o optiune populara pentru fixarea rafturilor usoare, corpurilor de iluminat sau a altor obiecte cu greutate de pana la 10 kg. Se monteaza prin gaurirea placii la diametrul diblului, introducerea surubului si strangerea acestuia.

Corpuri mai grele se pot fixa cu diblurile de tip „melc", ce se introduc direct in placa de gips carton fara pre-gaurire. Se utilizeaza o masina de gaurit cu viteza mica pentru a evita deteriorarea placii. Ancorea Molly (dibluri metalice cu rozeta) este potrivita pentru corpuri grele (pana la 30 kg) precum corpuri de mobilier suspendate. Necesita un cleste special de montaj. Se realizeaza o gaura, se introduce ancora si se desface cu clestele in spatele placii. Se fixeaza prin strangerea surubului. Exista si variante din plastic care nu necesita cleste.

Ia-ti diblurile pentru gips carton de pe MatHaus.ro si rezolva rapid fixarea obiectelor din acest material!

Categorii complementare: Suruburi gips carton , Burghie