Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Sfaturi utile pentru vopsirea usilor, a tamplariei sau a mobilei

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 02.12.2019 / Timp lectură: 2 min
https://blog.mathaus.ro/wp-content/uploads/2019/11/ntcyew0jxpfd47wb4qzsndpbczdx4gtxyl4nudas_rdihvjixtzfkuivfsroo7a2rlf7ucciesy03yhkxjgl1nwfaboahcsg7-o2tzqhecsrsbpe_ood4nwlf3fvn4zqxkbdhjt-jpeg.jpg

Un iubitor al proiectelor DIY se va intalni cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu, cu un proiect de vopsire. Foarte populara este aplicarea lavabilei, care reuseste sa dea in mod usor si rapid aspectul de curat si proaspat incaperii.

Dar poate fi vorba de vopsirea faiantei sau de vopsirea mobilei si a usilor, atunci cand se doreste o schimbare in casa. Daca te-ai hotarat sa vopsesti o usa, o piesa de mobilier sau intreaga tamplarie, cateva sfaturi utile iti sunt mai mult decat necesare.

Cuprins

Pregatirea

Rezultatul final depinde in principal de calitatea pregatirii suprafetei, in cazul de fata usa, tamplaria sau piesa de mobila. Pentru ca vopseaua sa aiba aderenta buna, asadar sa se intinda bine, suprafata vopsita trebuie sa fie perfect neteda, ceea ce presupune respectarea catorva etape esentiale:

  • Spala suprafata destinata vopsirii, clateste cu apa curata si lasa sa se usuce;
  • Slefuieste cu grija intreaga suprafata, ajutandu-te de un smirghel cu granulatie fina (180), pentru a oferi in felul acesta o buna aderenta pentru vopseaua care urmeaza a fi aplicata;
  • Sterge foarte bine orice urma de praf;
  • Aplica pe toata suprafata un strat uniform de grund pentru lemn cu ajutorul unei pensule;
  • Dupa uscarea grundului, slefuieste din nou suprafata cu un burete abraziv fin (granulatie 150 sau 180);
  • Desprafuieste cu peria moale;

Aplicarea vopselei

Pregatirea usilor pentru vopsire

Vei alege culoarea dorita si vei avea in vizor inclusiv criterii precum, vopsea pe baza de apa pentru obiectele din interior sau pe baza de ulei, daca mobilierul sau usa vopsita este expusa in mediul de afara. Poti alege un finisaj mat, pentru a ascunde cat mai bine imperfectiunile sau lucios, daca iti doresti o suprafata cu aspect stralucitor. Cunoasterea diferitelor tipuri de vopsea iti va usura procesul de achizitie. Pasii pe care ii vei avea de urmat in etapa de vopsire sunt:

  • Amesteca bine vopseaua inainte sa o aplici;
  • Aplica primul strat de vopsea, subtire si uniform, folosind o pensula speciala sau o rola de vopsea de marimea potrivita;
  • Dupa uscarea primului strat realizeaza slefuirea fina a intregii suprafete vopsite (cu un material abraziv cu granulatie 240);
  • Indeparteaza praful cu grija, ajutandu-te de o perie fina si perfectioneaza curatarea, folosind o carpa umeda;
  • Respecta timpul de uscare recomandat de producator;
  • Aplica un a l doilea strat de vopsea si, in caz ca este nevoie, ofera usii sau piesei de mobilier si un al treilea strat;

Nota: Protejeaza elementele care nu trebuie vopsite, iar daca este posibil demonteaza-le.

De stiut:

  • In cazul unei usii sau a unei tamplarii, demonteaz-o pentru a lucra orizontal.
  • Lucreaza intr-un spatiu la o temperatura potrivita, 15 - 19 ºC.
  • In timpul operatiunii de vopsire evita prafuirea. Da cu aspiratorul inainte de a incepe treaba in camera de lucru si evita orice curent de aer.
  • Nu atinge suprafata vopsita si nu agata nimic de ea timp de o saptamana.

Ne dorim să îți fim mereu de ajutor, fie cu sfaturi utile așa cum ai găsit in articolul de mai sus cu materialele necesare proiectelor tale de construit, renovat sau amenajat. Cu MatHaus poți construi o casă de la fundație și până la acoperiș. Alegand produsele direct din magazinul online, economisești timp pentru alte activități.

Tot ce trebuie sa faci este sa completezi adresa de livrare, să adaugi produsele în coș și de restul ne ocupăm noi. Avem posibilitatea să îți livrăm orice timp de material oriunde in țară prin flota noastră de camioane sau prin intermediul curierilor parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Inlocuirea geamului spart al unei ferestre poate fi realizata de tine, este usor sa inveti cum se face, iar acest articol iti dezvaluie pasii pe care ii ai de urmat. Asadar, nu ai de ce sa ramai cu el spart pe pozitii, riscand o posibila accidentare. Urmareste ghidul pe care ti l-am pus la dispozitie pentru inlocuirea geamurilor in cazul ferestrelor traditionale. Asadar, nu este nevoie sa cauti un mester, economisesti timp si bani.
Vopseaua epoxidica prezinta rezistenta la trafic si uzura, la expunerile agresive sau la socurile mecanice, are duritate, iar aspectul este unul superior lucios. Prin urmare, vopseaua epoxidica este ideala pentru pardoseli, oferind o acoperire foarte buna. Astfel, daca iti doresti sa protejezi si sa oferi un aspect nou pentru pardoseala garajului, a terasei, a subsolului, vei aplica vopseaua epoxidica, respectand cativa pasi simpli. Iata care sunt acestia si de ce vei avea nevoie:
Cel mai probabil ai consultat imagini cu idei de amenajari interioare, pentru dormitor, living sau bucatarie. Culorile se imbinau armonios, iar rezultatul era o incapere care reusea sa atraga pur si simplu cu ajutorul cromaticii. Nimic nu este la intamplare. Orice designer de interior foloseste o schema de culori pentru amenajarea spatiului, iar una foarte des intalnita este cea a culorilor complementare. Pe scurt, asta inseamna imbinarea unei culori primare (rosu, galben, albastru) cu una secundara (verde, violet, orange). Parcurge acest articol pentru a intelege exact cum se aplica principiul culorilor complementare in designul interior!
Daca simti ca proiectul tau realizat din placi OSB are nevoie de o imbunatatire din punct de vedere estetic, solutia este data de vopsirea acestui material derivat din lemn, dar nu inainte de a afla cateva informatii utile. OSB este prescurtarea de la Oriented Stand Board, adica placa din aschii orientate. OSB este, asadar, un panou prefabricat din lemn, alcatuit din aschii in proportie de 95%. Restul de 5% este rasina sintetica, folosita pentru incleiere, avand si o ezistenta ridicata la umezeala. Costul redus, caracterul rezistent, rigid, precum si greutatea usoara sau montajul facil, fac din acest material unul des intalnit in proiectele de constructii, fie pentru pereti, fie pentru podele sau acoperisuri. Cu toate acestea, multi sunt cei care nu agreeaza aspectul suprafetelor din OSB, dat fiind vizibilitatea aschiilor lungi si subtiri de lemn. Astfel, apare nevoia de a vopsi OSB-ul. Daca si tu te afli intr-o astfel de situatie, afla din articolul nostru sfaturi utile pentru procesul de vopsire!