Cum acoperi zugrăveala cu calciu folosind plăci din gips-carton?
Deși prima metodă la care probabil se gândesc majoritatea persoanelor este aceea de a răzui calciul de pe pereți, trebuie să iei în considerare mizeria rezultată în urma acestui proces. Mai mult, sunt șanse mari ca după ce dai jos finisajul să ai de făcut tot felul de reparații.
Din aceste motive, îți recomandăm acoperirea pereților cu plăci de gips-carton, o variantă mai simplă, mai rapidă și care nu implică mizerie.
Ustensile necesare
- Sfoară de trasat cu cretă
- Șlefuitor pereți
- Fierăstrău pentru gips-carton
- Mască protecție praf
- Ochelari de protecție
- Vinclu (echer reglabil)
- Șpaclu lat
- Tavă pentru construcții
- Surubelnita electrica
- Scară metalică
Materiale necesare
- Plăci rigips
- Dibluri pentru gips-carton
- Șuruburi autofiletante
- Chit pentru rosturi
- Ipsos adeziv
- Bandă de armare
- Bride de reglare
- Amorsă pentru vopsea lavabilă de interior
- Glet (opțional)
- Localizează grinzile și marcheaz-o pe fiecare în parte folosind sfoara cu cretă.
- Taie plăcile de rigips cu fierăstrăul astfel încât marginile lor să fie la jumătatea grinzilor. Folosind vinclul, măsoară distanță de la perete la linia trasată cu cretă și scade 6 mm pentru a lăsa un spațiu de-a lungul peretelui. Acest spațiu îți va permite să aplici mai târziu bridele de reglare.
- Prepară adezivul în tava pentru construcții și aplică-l pe spatele plăcilor. Începe montarea plăcilor de gips-carton urmând marcajele realizate cu cretă și bandă.
- Cu șurubelnița electrică, fixează dilburi de-a lungul marginilor fiecărei plăci, apoi fixează câteva și în centrul plăcilor.
- După uscarea adezivului, aplică chitul de rosturi și banda de armare.
- Montează bridele cu șuruburi autofiletante, de-a lungul laturilor pereților, fixând câte o brida la fiecare 20 cm.
- Cu șpaclul, aplică un strat subțire de chit pe suprafața bridelor.
- Șlefuiește pereții, aplică glet (dacă este cazul), amorsă și vopsește-i.
Cum dai jos zugrăveala cu calciu folosind un șpaclu?
Poți pune în practică și metoda îndepărtării calciului cu un șpaclu, însă ia în calcul că vei avea mult de curățat după ce răzuiești pereții.
Ustensile necesare
- Șpaclu
- Tavă pentru construcții
- Pensulă sau bidinea
- Pulverizator de apă sau un lighean
- Scară metalică
- Folie din plastic
- Oprește curentul electric.
- Cu un pulverizator sau folosind un lighean și o bidinea ori o pensulă mai mare, umezește ușor pereții cu calciu cu apă călduță. După 15 minute, verifică dacă finisajul s-a înmuiat - dacă nu, mai stropește o dată și mai așteaptă 10-15 minute.
- Îndepărtează calciul cu spaclul.
Bine de știut
- Este recomandat să lucrezi în secțiuni mici, de 2 x 2 metri. În cazul în care stropești întreaga cameră, riști ca o parte a suprafeței să se usuce până ajungi să o răzuiești.
- Acoperă podelele cu o folie de plastic. Astfel, îți va fi mai ușor să cureți încăperea și vei avea mai puțin de aspirat.
- Dacă este posibil, scoate piesele de mobilier din cameră. Dacă nu, acoperă-le și pe acestea cu folii de plastic.
- Îndepărtează lustrele și plafonierele de pe tavan pentru a evita stropirea lor cu apă.
- Acoperă toate cablurile, prizele și întrerupătoarele din încăperea în care vei lucra pentru a evita stropirea acestora.
Ne dorim să îți fim mereu de ajutor, fie cu sfaturi utile așa cum ai găsit in articolul de mai sus cu materialele necesare proiectelor tale de construit, renovat sau amenajat. Cu MatHaus poți construi o casă de la fundație și până la acoperiș. Alegand produsele direct din magazinul online, economisești timp pentru alte activități.
Tot ce trebuie sa faci este sa completezi adresa de livrare, să adaugi produsele în coș și de restul ne ocupăm noi. Avem posibilitatea să îți livrăm orice timp de material oriunde in țară prin flota noastră de camioane sau prin intermediul curierilor parteneri.