Găsește repede ce ai nevoie

Cum sa aplici corect vopseaua tip spray - TIPS and TRICKS

Vopselele tip spray sunt disponibile intr-o gama variata de nuante si pot fi utilizate cu succes in diverse proiecte DIY. Popularitatea acestor produse se bazeaza pe avantajele multiple pe care le ofera:

 • Permit o utilizare extrem de simpla;
 • Uscarea acestui tip de vopsea este rapida;
 • Garanteaza un strat uniform de vopsea;
 • Asigura o suprafata de acoperire foarte buna;
 • Nu necesita un stat de grund sau alte pelicule pregatitoare.

Vopseaua tip spray se poate aplica fara probleme pe suprafete din lemn, plastic, zidarie, metal, beton, iar rezultatele inseamna culori vii si rezista fara probleme, atat pe suprafete din interior, cat si pe suprafete exterioare.

Cum sa aplici corect o vopsea tip spray?

Cum sa aplici corect o vopsea tip spray?

Daca vrei sa vopsesti o anumita suprafata cu ajutorul unei vopsele tip spray, iata cum se aplica in mod corect o astfel de pelicula:

Pasi necesari pentru aplicarea vopselei tip spray:

Pasi necesari pentru aplicarea vopselei tip spray

Pregatirea vopselei tip spray

 1. Citeste cu atentie indicatiile tehnice de pe tubul de vopsea pe care l-ai cumparat. Iti recomandam sa nu cumperi produse ce nu prezinta o eticheta cu specificatii tehnice, pentru a evita astfel utilizarea unor produse periculoase.

 2. Utilizeaza tubul de vopsea doar la temperaturi apropiate de temperatura camerei - in jurul mediei de 20°C;

 3. Inainte de a incepe, agita foarte bine tubul de vopsea, pentru ca pigmentii de culoare sa fie distribuiti apoi uniform pe suprafata de lucru. Doar asa se poate obtine culoarea dorita, precum si o aplicare uniforma a vopselei, fara a lasa urme inestetice;
 1. Nu uita sa testezi culoarea vopselei tip spray, inainte de aplicarea propriu-zisa pe suprafata dorita, pentru a evita astfel rezultate nedorite. Cel mai bine se verifica nuanta aleasa cu ajutorul unei bucati de ziar;

RECOMANDARE: Pentru a testa compatibilitatea vopselei tip spray cu un anumit tip de material, iti recomandam sa o aplici mai intai pe o portiune care nu este la vedere.

Pregatirea vopselei tip spray

Pregatirea suprafetei de lucru

 1. Curata de praf zona de lucru si asigura-te ca este foarte bine uscata;

 2. In cazul in care exista suprafete de material pe care nu vrei sa le vopsesti, acopera-le cu folie. Este foarte important sa tii cont de acest pas, pentru ca in caz contrar, pudra peliculei de vopsea se poate depune rapid pe aceste zone.

RECOMANDARE: Dacă folosesti hârtie de ziar pentru acoperire, ai grija sa nu fie pe partea ce urmează a fi lipita pagina perforată;

Pulverizarea propriu-zisa

Pulverizarea vopselei tip spray

 1. Verifica distanta de pulverizare (ca regula de baza, este valabila o distanta de aproximativ 30 cm) si incepe cu aplicarea vopselei. Misca tubul dintr-o parte in alta si de sus in jos, pentru a obtine un rezultat uniform. Din cand in cand, scutura tubul, mentinand o distanta suficienta fata de suprafata pe care aplici vopseaua – tubul ar putea picura;
 2. Repeta procedura de doua pana la trei ori. Nu trebuie sa astepti pana ce straturile individuale sunt uscate;
 3. Lasa vopseaua sa se usuce, conform recomandarilor precizate in instructiunile de utilizare;

RECOMANDARE: De regula, poti atinge vopseaua deja aplicata dupa aproximativ 20 de minute; dupa aproximativ 3-4 ore, vopseaua va fi complet uscata.

Masuri de siguranta pentru utilizarea vopselei tip spray

 • Nu arde tubul de vopsea;
 • Nu gauri tubul de vopsea;
 • Iti recomandam sa duci recipientele goale - sticle, doze, creioane - la un centru de reciclare;
 • Iti recomandam sa duci recipientele golite partial - sticle, doze, creioane - la un centru de reciclare a deseurilor cu probleme.

Masuri de siguranta pentru utilizarea vopselei tip spray

Ne dorim să îți fim mereu de ajutor, fie cu sfaturi utile așa cum ai găsit in articolul de mai sus cu materialele necesare proiectelor tale de construit, renovat sau amenajat. Cu MatHaus poți construi o casă de la fundație și până la acoperiș. Alegand produsele direct din magazinul online, economisești timp pentru alte activități.

Tot ce trebuie sa faci este sa completezi adresa de livrare, să adaugi produsele în coș și de restul ne ocupăm noi. Avem posibilitatea să îți livrăm orice timp de material oriunde in țară prin flota noastră de camioane sau prin intermediul curierilor parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și: