Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 49 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum sa aplici corect vopseaua tip spray - TIPS and TRICKS

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 22.03.2020 / Timp lectură: 2 min

Vopselele tip spray sunt disponibile intr-o gama variata de nuante si pot fi utilizate cu succes in diverse proiecte DIY. Popularitatea acestor produse se bazeaza pe avantajele multiple pe care le ofera:

  • Permit o utilizare extrem de simpla;
  • Uscarea acestui tip de vopsea este rapida;
  • Garanteaza un strat uniform de vopsea;
  • Asigura o suprafata de acoperire foarte buna;
  • Nu necesita un stat de grund sau alte pelicule pregatitoare.

Vopseaua tip spray se poate aplica fara probleme pe suprafete din lemn, plastic, zidarie, metal, beton, iar rezultatele inseamna culori vii si rezista fara probleme, atat pe suprafete din interior, cat si pe suprafete exterioare.

Cuprins

Cum sa aplici corect o vopsea tip spray?

Cum sa aplici corect o vopsea tip spray?

Daca vrei sa vopsesti o anumita suprafata cu ajutorul unei vopsele tip spray, iata cum se aplica in mod corect o astfel de pelicula:

Pasi necesari pentru aplicarea vopselei tip spray:

Pasi necesari pentru aplicarea vopselei tip spray

Pregatirea vopselei tip spray

  1. Citeste cu atentie indicatiile tehnice de pe tubul de vopsea pe care l-ai cumparat. Iti recomandam sa nu cumperi produse ce nu prezinta o eticheta cu specificatii tehnice, pentru a evita astfel utilizarea unor produse periculoase.

  2. Utilizeaza tubul de vopsea doar la temperaturi apropiate de temperatura camerei - in jurul mediei de 20°C;

  3. Inainte de a incepe, agita foarte bine tubul de vopsea, pentru ca pigmentii de culoare sa fie distribuiti apoi uniform pe suprafata de lucru. Doar asa se poate obtine culoarea dorita, precum si o aplicare uniforma a vopselei, fara a lasa urme inestetice;
  1. Nu uita sa testezi culoarea vopselei tip spray, inainte de aplicarea propriu-zisa pe suprafata dorita, pentru a evita astfel rezultate nedorite. Cel mai bine se verifica nuanta aleasa cu ajutorul unei bucati de ziar;

RECOMANDARE: Pentru a testa compatibilitatea vopselei tip spray cu un anumit tip de material, iti recomandam sa o aplici mai intai pe o portiune care nu este la vedere.

Pregatirea vopselei tip spray

Pregatirea suprafetei de lucru

  1. Curata de praf zona de lucru si asigura-te ca este foarte bine uscata;

  2. In cazul in care exista suprafete de material pe care nu vrei sa le vopsesti, acopera-le cu folie. Este foarte important sa tii cont de acest pas, pentru ca in caz contrar, pudra peliculei de vopsea se poate depune rapid pe aceste zone.

RECOMANDARE: Dacă folosesti hârtie de ziar pentru acoperire, ai grija sa nu fie pe partea ce urmează a fi lipita pagina perforată;

Pulverizarea propriu-zisa

Pulverizarea vopselei tip spray

  1. Verifica distanta de pulverizare (ca regula de baza, este valabila o distanta de aproximativ 30 cm) si incepe cu aplicarea vopselei. Misca tubul dintr-o parte in alta si de sus in jos, pentru a obtine un rezultat uniform. Din cand in cand, scutura tubul, mentinand o distanta suficienta fata de suprafata pe care aplici vopseaua – tubul ar putea picura;
  2. Repeta procedura de doua pana la trei ori. Nu trebuie sa astepti pana ce straturile individuale sunt uscate;
  3. Lasa vopseaua sa se usuce, conform recomandarilor precizate in instructiunile de utilizare;

RECOMANDARE: De regula, poti atinge vopseaua deja aplicata dupa aproximativ 20 de minute; dupa aproximativ 3-4 ore, vopseaua va fi complet uscata.

Masuri de siguranta pentru utilizarea vopselei tip spray

  • Nu arde tubul de vopsea;
  • Nu gauri tubul de vopsea;
  • Iti recomandam sa duci recipientele goale - sticle, doze, creioane - la un centru de reciclare;
  • Iti recomandam sa duci recipientele golite partial - sticle, doze, creioane - la un centru de reciclare a deseurilor cu probleme.

Masuri de siguranta pentru utilizarea vopselei tip spray

Ne dorim să îți fim mereu de ajutor, fie cu sfaturi utile așa cum ai găsit in articolul de mai sus cu materialele necesare proiectelor tale de construit, renovat sau amenajat. Cu MatHaus poți construi o casă de la fundație și până la acoperiș. Alegand produsele direct din magazinul online, economisești timp pentru alte activități.

Tot ce trebuie sa faci este sa completezi adresa de livrare, să adaugi produsele în coș și de restul ne ocupăm noi. Avem posibilitatea să îți livrăm orice timp de material oriunde in țară prin flota noastră de camioane sau prin intermediul curierilor parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Inlocuirea geamului spart al unei ferestre poate fi realizata de tine, este usor sa inveti cum se face, iar acest articol iti dezvaluie pasii pe care ii ai de urmat. Asadar, nu ai de ce sa ramai cu el spart pe pozitii, riscand o posibila accidentare. Urmareste ghidul pe care ti l-am pus la dispozitie pentru inlocuirea geamurilor in cazul ferestrelor traditionale. Asadar, nu este nevoie sa cauti un mester, economisesti timp si bani.
Cel mai probabil ai consultat imagini cu idei de amenajari interioare, pentru dormitor, living sau bucatarie. Culorile se imbinau armonios, iar rezultatul era o incapere care reusea sa atraga pur si simplu cu ajutorul cromaticii. Nimic nu este la intamplare. Orice designer de interior foloseste o schema de culori pentru amenajarea spatiului, iar una foarte des intalnita este cea a culorilor complementare. Pe scurt, asta inseamna imbinarea unei culori primare (rosu, galben, albastru) cu una secundara (verde, violet, orange). Parcurge acest articol pentru a intelege exact cum se aplica principiul culorilor complementare in designul interior.
Vopseaua epoxidica prezinta rezistenta la trafic si uzura, la expunerile agresive sau la socurile mecanice, are duritate, iar aspectul este unul superior lucios. Prin urmare, vopseaua epoxidica este ideala pentru pardoseli, oferind o acoperire foarte buna. Astfel, daca iti doresti sa protejezi si sa oferi un aspect nou pentru pardoseala garajului, a terasei, a subsolului, vei aplica vopseaua epoxidica, respectand cativa pasi simpli. Iata care sunt acestia si de ce vei avea nevoie:
Daca simti ca proiectul tau OSB are nevoie de o imbunatatire din punct de vedere estetic, solutia este data de vopsirea acestui material derivat din lemn, dar nu inainte de a afla cateva informatii ajutatoare. OSB este prescurtarea de la Oriented Stand Board, adica placa din aschii orientate. Altfel spus, OSB este un panou prefabricat din lemn, alcatuit din aschii in proportie de 95%. Restul de 5% este rasina sintetica folosita pentru incleiere si are rezistenta ridicata la umezeala. Costul redus, caracterul rezistent, rigid, precum si greutatea usoara sau montajul facil, fac din acest material unul des intalnit in proiectele de constructii, fie pentru pereti, podele sau acoperisuri. Cu toate acestea, multi sunt cei care nu agreeaza aspectul suprafetelor din OSB, dat fiind vizibilitatea aschiilor lungi si subtiri de lemn. Astfel, apare nevoia fireasca de a vopsi OSB-ul pentru ca proiectul realizat sa arate satisfacator. Daca si tu te afli intr-o astfel de situatie, afla cateva sfaturi utile inainte de a vopsi placile OSB.