Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Ce sunt si cum se monteaza profilele decorative si baghetele din polistiren?

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 18.10.2020 / Timp lectură: 5 min

Atunci cand iti construiesti si amenajezi casa visurilor, te gandesti inclusiv la detalii. Daca vrei sa adaugi un plus de stil, un aspect elegant de finisare, profilele decorative sunt o optiune. Daca te intrebi cum sa obtii si tu de efectul stilistic al acestor ornamente, te invitam sa afli mai multe despre ce este polistirenul decorativ si cum sa-l adopti in amenajarea casei tale.

Cuprins

Ce sunt baghetele din polistiren si profilele decorative?

Baghetele din polistiren sunt elemente decorative folosite pentru:

  • ornamentarea tavanului sau a peretilor;
  • imbinarea dintre pereti si tavan (punte de legatura intr-o zona in care pot aparea fisuri);

Baghetele din polistiren pot fi folosite atat la interior, cat si la exterior, sunt practice, usor de montat si reprezinta o optiune economica de decorare, datorita materialului din care sunt realizate, polistiren in locul ipsosului.

Profilele decorative este termenul general pentru elementele ornamentale folosite atat in interior, cat si in exterior. Sunt realizate din polistiren si sunt de diferite tipuri:

  • ancadramente pentru ferestre
  • cornise
  • brauri
  • arcade
  • panouri decorative
  • rozete
  • coloane
  • chei de bolta s.a.

Polistirenul decorativ are rolul de a infrumuseta fie interiorul, fie exteriorul locuintei printr-un plus de stil si eleganta. Mai mult decat atat, pe langa functia estetica, unele elemente sunt folosite si cu rol functional, ca de exemplu finisarea imbinarilor dintre perete si tavan sau dintre perete si acoperis, ascunderea rosturilor de la ferestre si usi, mascarea cablurilor electrice, a galeriei de perdea s.a.

Profilele decorative sunt folosite potrivit dorintelor de decorare ale proprietarului, optiunile fiind dintre cele mai diverse. Sunt utilizate cu succes inclusiv pentru reconstituirea cladirilor vechi sau de epoca.

Care sunt avantajele profilelor decorative din polistiren?

Profilele decorative sunt de diferite dimensiuni si modele si pot fi folosite pentru a personaliza o incapere sau fatada casei, dar si pentru a masca inesteticele fisuri aparute in straturile de zugraveala. Mai jos iti prezentam avantajele polistirenului decorativ, pentru interior, dar si exterior:

  • pot fi folosite in variate locuri, pentru a personaliza un perete interior ori tavanul, pentru a masca o galerie sau cablurile inestetice ale unui sistem de iluminat pentru plafon; in exterior ii ofera casei stil si individualitate (se pot accentua cu ornamente ferestrele, usa de la intrare si nu numai);
  • ofera stil si eleganta locuintei, aceasta fiind decorata cu elemente ornamentale clasice sau moderne, in functie de amenajarea dorita de proprietar; astfel, el poate opta pentru profile simple, in linii drepte sau pentru unele bogate;
  • se monteaza in mod facil, poate fi urmatorul tau proiect DIY; dupa instalare pot fi vopsite in orice culoare;
  • se livreaza gata pentru montaj, iar datorita faptului ca profilele decorative din polistiren sunt usoare, ele se manevreaza facil;
  • baghetele din polistiren si diferitele tipuri de ornamente sunt durabile; trebuie sa stii ca profilele decorative de exterior rezista la intemperii, socuri mecanice sau la ciclul de inghet-dezghet;
  • au dublu rol, atat estetic, cat si functional; ofera un efect deosebit in incapere, creeaza o diferenta in aspectul vizual al camerei, dar in acelasi timp acopera si crapaturile inestetice sau mascheaza cablurile (in functie de nevoi);
  • au un pret avantajos, datorita materialului din care sunt realizate, polistirenul;

Care sunt avantajele profilelor decorative din polistiren?

Ce sunt ancadramentele de ferestre?

Cuvantul ancadrament provine din fantuzescul encadrement care inseamna cadru (rama). Ancadramentele de ferestre din polistiren sunt niste chenare decorative iesite in relief, de diferite marimi si modele, care se adapteaza in functie de dimensiunile dorite si stilul arhitectural. Ele pun in evidenta ferestrele, formeaza un contur elegant, sofisticat si ofera un impact vizual deosebit intregii fatade.

Ancadramentele din polistiren sunt rezistente la conditiile de vreme sau socuri mecanice. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt acoperite cu un material compozit care are rol de strat protector. Din componenta lui face parte o rasina minerala speciala, ce permite aplicarea fara probleme a vopselei pentru fatada.

Ancadramentele de ferestre din polistiren sunt tratate impotriva apei, a actiunii razelor solare sau a altor intemperii.

Ce sunt ancadramentele de ferestre?

Cum se lipesc baghetele de polistiren pe tavan?

Daca ai decis sa adaugi un plus de stil cu ajutorul baghetelor din polistiren si vrei sa le montezi pe unghiul dintre tavan si perete, pentru a forma un brau in jurul plafonului, iata pasii pe care ii ai de urmat:

  • Marcheaza pe perete locul baghetei din polistiren si tine cont de imbinarea profilelor la colturi, pentru care va trebui sa faci o taiere in unghi. In acest sens, realizeaza un semn cu creionul pe bagheta din polistiren, pentru a sti unde urmeaza sa fie decupata.
  • Foloseste dispozitivul de taiat la unghi si un fierastrau fin, pentru a taia bagheta. Asaz-o in dispozitiv cu suprafata decorativa in sus.
  • Intinde adeziv pe spatele baghetei din polistiren. Realizeaza cu acesta doua linii drepte paralele, in partea superioara si inferioara a profilului si in capete.
  • Lipeste profilul pe perete, tinand cont de marcajele facute si preseaza usor pentru ca bagheta sa se fixeze. Mentine cu fermitate aceasta apasare timp de cateva secunde.
  • Elimina imediat surplusul de adeziv care a aparut in urma presarii, cu ajutorul unui burete umed.
  • Daca este nevoie de finisare acolo unde se intalnesc doua baghete (a ramas un usor spatiu), foloseste adezivul pentru a realiza retusul si niveleaza cu un burete umed.
  • Vopseste baghetele de polistiren in culoarea dorita, cu ajutorul unei vopsele pe baza de apa.

Cum se lipesc baghetele de polistiren pe tavan?

Cum sa-ti amenajezi fatada casei cu profile decorative de exterior?

Daca iti doresti o casa eleganta, stilata sau cu un aer de vechi si traditional, iti poti infrumuseta fatada casei cu ajutorul profilelor decorative din polistiren pentru exterior. Acestea se monteaza inainte de aplicarea tencuielii decorative, iar dupa instalare se poate aplica vopseaua in orice culoare (de regula se vopsesc intr-o culoare neutra, alb sau gri ori cu nuanta de vopsea aleasa pentru fatada).

Profilele decorative de exterior pot fi in stil clasic sau modern. Prin urmare, fie ca vrei sa redai aspectul unei vechi fatade, fie ca ti-ai construit o casa sau o vila in stil contemporan, modelele de profile decorative din polistiren sunt variate si se potrivesc indiferent de stilul arhitectural care se doreste abordat.

Ce tipuri de profile de exterior ai la dispozitie?

  • Ancadramente de ferestre si usi - confera stil si personalitate ferestrelor si usilor;
  • Solbancuri - reprezinta niste pervazuri de exterior care se monteaza in partea inferioara a ferestrei, sub glaf;
  • Brauri decorative - sunt utilizate de regula pentru a delimita etajele;
  • Cornise - se moneaza la imbinarea dintre acoperis si peretele casei;
  • Console - sunt folosite in zona streasinei, a ferestrelor, a usilor sau a balconului;
  • Chei de bolta - se monteaza ca element central;
  • Coltare decorative - evidentiaza colturile casei;
  • Frontoane - se aplica deasupra usilor si ferestrelor;
  • Pilastrii - realizati din trei elemente: baza, trunchi si capitel (partea superioara);
  • Coloane grecesti - sunt realizate asemeni coloanelor din Grecia Antica, potrivit celor trei stiluri: doric (capitel simplu), ionic (coloana mai zvelta, capitel cu volute) si corintic (capitel cu frunze de acanta)
  • Panouri decorative - reprezinta niste placi decorative din polistiren pentru pereti, care ofera efect stilistic constructiei, dar sporesc si efectul de termoizolare;

Sunt mult mai multe modele din care poti alege, inspira-te din imaginile de mai jos pentru proiectul casei tale. Tu realizezi o amenajare in stil modern sau clasic? In care zone ale locuintei ti-ai dori sa aduci un plus de valoare cu ajutorul polistirenului decorativ?

Surse foto: Fabricadeprofile.ro

La noi găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanzi online rapid și economisești timp pentru alte activități. Ne ocupam noi de transport fie acasă sau direct la șantier.

Poți alege orice cantitate de materiale ai nevoie, chiar si pentru a construi o casă de la zero inclusiv cu finisaje, direct la cheie doar să te apuci de mobilat și decorat. 

Avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț mecanizat pentru descărcare sau prin curieri oriunde acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Galerie

Te-ar putea interesa și:

Inlocuirea geamului spart al unei ferestre poate fi realizata de tine, este usor sa inveti cum se face, iar acest articol iti dezvaluie pasii pe care ii ai de urmat. Asadar, nu ai de ce sa ramai cu el spart pe pozitii, riscand o posibila accidentare. Urmareste ghidul pe care ti l-am pus la dispozitie pentru inlocuirea geamurilor in cazul ferestrelor traditionale. Asadar, nu este nevoie sa cauti un mester, economisesti timp si bani.
Cel mai probabil ai consultat imagini cu idei de amenajari interioare, pentru dormitor, living sau bucatarie. Culorile se imbinau armonios, iar rezultatul era o incapere care reusea sa atraga pur si simplu cu ajutorul cromaticii. Nimic nu este la intamplare. Orice designer de interior foloseste o schema de culori pentru amenajarea spatiului, iar una foarte des intalnita este cea a culorilor complementare. Pe scurt, asta inseamna imbinarea unei culori primare (rosu, galben, albastru) cu una secundara (verde, violet, orange). Parcurge acest articol pentru a intelege exact cum se aplica principiul culorilor complementare in designul interior.
Vopseaua epoxidica prezinta rezistenta la trafic si uzura, la expunerile agresive sau la socurile mecanice, are duritate, iar aspectul este unul superior lucios. Prin urmare, vopseaua epoxidica este ideala pentru pardoseli, oferind o acoperire foarte buna. Astfel, daca iti doresti sa protejezi si sa oferi un aspect nou pentru pardoseala garajului, a terasei, a subsolului, vei aplica vopseaua epoxidica, respectand cativa pasi simpli. Iata care sunt acestia si de ce vei avea nevoie:
Daca simti ca proiectul tau OSB are nevoie de o imbunatatire din punct de vedere estetic, solutia este data de vopsirea acestui material derivat din lemn, dar nu inainte de a afla cateva informatii ajutatoare. OSB este prescurtarea de la Oriented Stand Board, adica placa din aschii orientate. Altfel spus, OSB este un panou prefabricat din lemn, alcatuit din aschii in proportie de 95%. Restul de 5% este rasina sintetica folosita pentru incleiere si are rezistenta ridicata la umezeala. Costul redus, caracterul rezistent, rigid, precum si greutatea usoara sau montajul facil, fac din acest material unul des intalnit in proiectele de constructii, fie pentru pereti, podele sau acoperisuri. Cu toate acestea, multi sunt cei care nu agreeaza aspectul suprafetelor din OSB, dat fiind vizibilitatea aschiilor lungi si subtiri de lemn. Astfel, apare nevoia fireasca de a vopsi OSB-ul pentru ca proiectul realizat sa arate satisfacator. Daca si tu te afli intr-o astfel de situatie, afla cateva sfaturi utile inainte de a vopsi placile OSB.