Transformarea debaralei in dressing - avantaje si dezavantaje
Reinventarea debaralei si amenajarea ei intr-un dressing are o serie de avantaje, dar si cateva dezavantaje.
Avantaje
- Mai mult spatiu in sifonier. Transformand debaraua in dressing, vei putea pastra hainele potrivite sezonului in dressing, iar pe celelalte le vei putea depozita in sifonier.
- Pastrarea hainelor intr-o stare buna. Avand suficient spatiu pentru a depozita hainele, ele nu vor sta inghesuite. Asadar, nu se vor sifona, toci sau deforma.
- Ordonarea usoara a hainelor. In dressing, iti va fi usor sa iti aranjezi hainele pe culori, sezoane sau in functie de tipul de piese vestimentare. Mai mult, vei avea la dispozitie suporturi de umerase, rafturi si sertare in care sa-ti pastrezi lucrurile in ordine.
Dezavantaje
- Vei fi tentat sa cumperi mai multe haine. Atunci cand ai spatiu din plin, risti sa cumperi mai multe haine decat ai nevoie. De multe ori, cand vezi o piesa vestimentara care iti place, dar nu iti este necesara, iei in considerare lipsa spatiului de depozitare. Cu un dressing, insa, aceasta problema dispare, ceea ce s-ar putea sa te impinga sa faci niste achizitii impusive.
- Mai putin spatiu de depozitare pentru alte obiecte. Daca locuiesti intr-un apartament mic, iar debaraua este singurul spatiu in care iti poti pastra echipamentul de schi, decoratiunile de sarbatori, geamantanele s.a.m.d., transformarea debaralei in dressing nu este o idee tocmai potrivita. Vei avea, intr-adevar, mai mult spatiu pentru haine, insa nu si pentru restul obiectelor.
Cum sa transformi o debara intr-un dressing - idei de amenajare
Exista numeroase feluri in care iti poti amenaja debaraua pentru a obtine un dressing practic. Orice ai alege, aceasta incapere trebuie sa contina cateva elemente de baza:
- Bara pentru agatat umerasele;
- Rafturi orizontale pentru haine;
- Rafturi inclinate pentru incaltaminte;
- Cateva cosuri pentru depozitarea hainelor marunte;
- Sertare pentru accesorii;
- Oglinda .
Iata cateva idei si sfaturi practice pe care le poti folosi pentru amenajarea dressing-ului:
- Daca spatiul pe care il ai la dispozitie este limitat, organizeaza rafturile pe verticala.
- Foloseste rafturile de jos pentru incaltaminte, cele din mijloc pentru pantaloni, iar cele de sus pentru pulovere, camasi etc.
- Instaleaza o bara de sustinere (din lemn sau metal) pentru umerase.
- Daca suprafata iti permite, poti monta separatoare care sa delimiteze spatiile cu diferite functii. De exemplu, hainele pot fi tinute deoparte de incaltaminte prin montarea unor separatoare verticale.
- Opteaza pentru rafturi de buna calitate, cu o lungime de cel mult 40 de centimetri. Cele mai lungi se pot curba in timp, devenind inestetice.
- Avand in vedere ca dressing-ul este spatiul de depozitare al incaltamintei si hainelor purtate, ai grija sa aerisesti bine locul. Daca nu exista o fereastra sau o gura de aerisire, deschide usile dressing-ului ori de cate ori aerisesti casa. In plus, poti monta deodorante de camera.
- Daca ai suficient spatiu, mobileaza dressing-ul cu un taburet sau o bancuta care sa te ajute la incaltat si descaltat.
- Pentru a economisi spatiu, monteaza oglinda pe usa dressing-ului.
- Ilumineaza dressing-ul discret, cu ajutorul unor spot-uri luminoase incastrate. Suplimentar, poti instala si o lampa de podea sau lumini de accentuare pentru a scoate rafturile din umbra.
In final, transformarea debaralei in dressing este, in cele mai multe cazuri, o idee buna. Amenajarea acestui spatiu te va ajuta sa iti pastrezi garderoba organizata, iar piesele vestimentare vor fi pastrate in conditii optime. Foloseste sfaturile de mai sus pentru a pune aceasta idee in practica.
Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.