Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amenajarea debaralei: cum transformi debaraua in dressing?

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 02.12.2019 / Timp lectură: 2 min

Transformarea debaralei in dressing este o idee din ce in ce mai populara in randul celor care isi doresc mai mult decat un simplu sifonier pentru depozitarea garderobei.

Dar este, oare, aceasta solutie una eficienta? In cele ce urmeaza vom vorbi despre insarcinarea debaralei cu rolul de dressing, mentionand atat avantajele, cat si dezavantajele acestei optiuni.

Cuprins

Transformarea debaralei in dressing - avantaje si dezavantaje

Reinventarea debaralei si amenajarea ei intr-un dressing are o serie de avantaje, dar si cateva dezavantaje.  

Avantaje 

  • Mai mult spatiu in sifonier. Transformand debaraua in dressing, vei putea pastra hainele potrivite sezonului in dressing, iar pe celelalte le vei putea depozita in sifonier.
  • Pastrarea hainelor intr-o stare buna. Avand suficient spatiu pentru a depozita hainele, ele nu vor sta inghesuite. Asadar, nu se vor sifona, toci sau deforma.  
  • Ordonarea usoara a hainelor. In dressing, iti va fi usor sa iti aranjezi hainele pe culori, sezoane sau in functie de tipul de piese vestimentare. Mai mult, vei avea la dispozitie suporturi de umerase, rafturi si sertare in care sa-ti pastrezi lucrurile in ordine.

Dezavantaje

  • Vei fi tentat sa cumperi mai multe haine. Atunci cand ai spatiu din plin, risti sa cumperi mai multe haine decat ai nevoie. De multe ori, cand vezi o piesa vestimentara care iti place, dar nu iti este necesara, iei in considerare lipsa spatiului de depozitare. Cu un dressing, insa, aceasta problema dispare, ceea ce s-ar putea sa te impinga sa faci niste achizitii impusive.
  • Mai putin spatiu de depozitare pentru alte obiecte. Daca locuiesti intr-un apartament mic, iar debaraua este singurul spatiu in care iti poti pastra echipamentul de schi, decoratiunile de sarbatori, geamantanele s.a.m.d., transformarea debaralei in dressing nu este o idee tocmai potrivita. Vei avea, intr-adevar, mai mult spatiu pentru haine, insa nu si pentru restul obiectelor.

 

Cum sa transformi o debara intr-un dressing - idei de amenajare

Exista numeroase feluri in care iti poti amenaja debaraua pentru a obtine un dressing practic. Orice ai alege, aceasta incapere trebuie sa contina cateva elemente de baza:

  • Bara pentru agatat umerasele;
  • Rafturi orizontale pentru haine;
  • Rafturi inclinate pentru incaltaminte;
  • Cateva cosuri pentru depozitarea hainelor marunte;
  • Sertare pentru accesorii;
  • Oglinda .

Iata cateva idei si sfaturi practice pe care le poti folosi pentru amenajarea dressing-ului:

  • Daca spatiul pe care il ai la dispozitie este limitat, organizeaza rafturile pe verticala.
  • Foloseste rafturile de jos pentru incaltaminte, cele din mijloc pentru pantaloni, iar cele de sus pentru pulovere, camasi etc.
  • Instaleaza o bara de sustinere (din lemn sau metal) pentru umerase.
  • Daca suprafata iti permite, poti monta separatoare care sa delimiteze spatiile cu diferite functii. De exemplu, hainele pot fi tinute deoparte de incaltaminte prin montarea unor separatoare verticale.
  • Opteaza pentru rafturi de buna calitate, cu o lungime de cel mult 40 de centimetri. Cele mai lungi se pot curba in timp, devenind inestetice.
  • Avand in vedere ca dressing-ul este spatiul de depozitare al incaltamintei si hainelor purtate, ai grija sa aerisesti bine locul. Daca nu exista o fereastra sau o gura de aerisire, deschide usile dressing-ului ori de cate ori aerisesti casa. In plus, poti monta deodorante de camera.
  • Daca ai suficient spatiu, mobileaza dressing-ul cu un taburet sau o bancuta care sa te ajute la incaltat si descaltat.
  • Pentru a economisi spatiu, monteaza oglinda pe usa dressing-ului.
  • Ilumineaza dressing-ul discret, cu ajutorul unor spot-uri luminoase incastrate. Suplimentar, poti instala si o lampa de podea sau lumini de accentuare pentru a scoate rafturile din umbra.

In final, transformarea debaralei in dressing este, in cele mai multe cazuri, o idee buna. Amenajarea acestui spatiu te va ajuta sa iti pastrezi garderoba organizata, iar piesele vestimentare vor fi pastrate in conditii optime. Foloseste sfaturile de mai sus pentru a pune aceasta idee in practica.

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Inlocuirea geamului spart al unei ferestre poate fi realizata de tine, este usor sa inveti cum se face, iar acest articol iti dezvaluie pasii pe care ii ai de urmat. Asadar, nu ai de ce sa ramai cu el spart pe pozitii, riscand o posibila accidentare. Urmareste ghidul pe care ti l-am pus la dispozitie pentru inlocuirea geamurilor in cazul ferestrelor traditionale. Asadar, nu este nevoie sa cauti un mester, economisesti timp si bani.
Cel mai probabil ai consultat imagini cu idei de amenajari interioare, pentru dormitor, living sau bucatarie. Culorile se imbinau armonios, iar rezultatul era o incapere care reusea sa atraga pur si simplu cu ajutorul cromaticii. Nimic nu este la intamplare. Orice designer de interior foloseste o schema de culori pentru amenajarea spatiului, iar una foarte des intalnita este cea a culorilor complementare. Pe scurt, asta inseamna imbinarea unei culori primare (rosu, galben, albastru) cu una secundara (verde, violet, orange). Parcurge acest articol pentru a intelege exact cum se aplica principiul culorilor complementare in designul interior.
Vopseaua epoxidica prezinta rezistenta la trafic si uzura, la expunerile agresive sau la socurile mecanice, are duritate, iar aspectul este unul superior lucios. Prin urmare, vopseaua epoxidica este ideala pentru pardoseli, oferind o acoperire foarte buna. Astfel, daca iti doresti sa protejezi si sa oferi un aspect nou pentru pardoseala garajului, a terasei, a subsolului, vei aplica vopseaua epoxidica, respectand cativa pasi simpli. Iata care sunt acestia si de ce vei avea nevoie:
Daca simti ca proiectul tau OSB are nevoie de o imbunatatire din punct de vedere estetic, solutia este data de vopsirea acestui material derivat din lemn, dar nu inainte de a afla cateva informatii ajutatoare. OSB este prescurtarea de la Oriented Stand Board, adica placa din aschii orientate. Altfel spus, OSB este un panou prefabricat din lemn, alcatuit din aschii in proportie de 95%. Restul de 5% este rasina sintetica folosita pentru incleiere si are rezistenta ridicata la umezeala. Costul redus, caracterul rezistent, rigid, precum si greutatea usoara sau montajul facil, fac din acest material unul des intalnit in proiectele de constructii, fie pentru pereti, podele sau acoperisuri. Cu toate acestea, multi sunt cei care nu agreeaza aspectul suprafetelor din OSB, dat fiind vizibilitatea aschiilor lungi si subtiri de lemn. Astfel, apare nevoia fireasca de a vopsi OSB-ul pentru ca proiectul realizat sa arate satisfacator. Daca si tu te afli intr-o astfel de situatie, afla cateva sfaturi utile inainte de a vopsi placile OSB.