Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Constructia unei magazii de gradina: Materiale necesare si recomandari

Actualizat: 01.02.2023 / Publicat: 02.02.2022 / Timp lectură: 4 min
Pentru intretinerea gradinii ai nevoie de diverse unelte pe care este bine sa le depozitezi intr-un spatiu inchis, cum este o magazie. Iti explicam in acest ghid de ce este recomandat sa-ti construiesti o magazie in curte, iti dam cateva idei de magazii pentru gradina, iti prezentam materialele de care ai nevoie pentru realizarea unei magazii de depozitare si pasii de urmat.

Cuprins

De ce este recomandat sa-ti construiesti o magazie de gradina?

Ai un spatiu de depozitare dedicat pentru unelte

O astfel de magazie are rolul principal de depozitare a uneltelor de gradina. Poate fi prevazuta cu rafturi si compartimente pentru a-ti organiza eficient lucrurile si a le gasi rapid atunci cand ai nevoie de ele. Astfel, in loc sa-ti lasi uneltele prin curte, in aer liber, le vei pastra in magazie in conditii optime ferindu-le de rugina sau alti factori care le strica in timp. 

Ai acces rapid la unelte si produsele pentru gradinarit

Pentru a avea acces facil la uneltele si produsele pe care le folosesti frecvent, poti amplasa magazia cat mai aproape de spatiul gradinii. In acest fel, vei avea toate uneltele, semintele, ingrasamintele si alte produse la indemana tot timpul.

Eliberezi spatiu in curte

Pentru a evita sa-ti lasi toate uneltele, ingrasamintele, semintele si alte lucruri imprastiate prin curte, gradina, casa sau garaj, este recomandat sa optezi pentru constructia unei magazii care te ajuta sa-ti pastrezi lucrurile intr-un spatiu organizat. In acest fel, vei folosi acest loc special destinat uneltelor si produselor de gradinarit si nu-ti vei mai aglomera inutil restul spatiilor.

O poti utiliza pentru diverse scopuri

Pe langa rolul ei principal de depozitare, magazia pentru gradina mai poate fi utilizata drept atelier de lucru, mini-sala de fitness, studio de arta pentru pictura, desen ori sculptura, birou sau spatiu de relaxare.

Tipuri de magazii pentru gradina

magazie de lemne

Magazie din lemn

Proiectul de magazie din lemn este varianta pentru care opteaza cele mai multe persoane. Constructiile din lemn au un aspect natural, asadar se imbina cu orice stil de amenajare a curtii. In interior pot fi montate spatii si rafturi de depozitare, iar la exterior se pot instala suporturi pentru ghivece de flori.

Casuta din lemn pentru gradina poate avea pardoseala din parchet laminat sau triplustratificat, iar peretii pot fi vopsiti in orice culoare sau lasati nevopsiti. Indiferent daca lemnul este sau nu foarte rezistent, acesta trebuie tratat cu grund si lazura pentru a rezista atat conditiilor meteo nefavorabile, cat si altor factori. Rolul stratului de grund este acela de inchidere a porilor lemnului, protejand materialul impotriva mucegaiului si a insectelor. Lazura impiedica apa sa patrunda, protejand lemnul si de actiunea razelor ultraviolete.

Magazie metalica

Magazie metalica

Magazia de gradina metalica poate avea un cadru din otel armat si pereti din tabla, ambele materiale fiind durabile. Acest tip de constructie este usor de intretinut si rezistente la pete, mucegai si intemperii. Este o magazie simplu de montat, nu rugineste, nu putrezeste, nu este atacata de carii, nu contorsioneaza si nu se usuca.

Casuta de gradina din caramida

Casuta de gradina din caramida​​​​​​​

Magaziile de tip casuta, realizate din caramida sunt recomandate celor ce isi doresc un spatiu de dimensiuni medii sau mari, in care sa depoziteze sculele, uneltele si produsele pentru gradinarit si sa se bucure, in acelasi timp de un loc pentru relaxare si practicarea hobby-urilor.

Pasii necesari pentru a construi magazia

Constructia unei magazii din lemn

Materiale necesare:

Pasi de urmat:

  1. Curata pamantul si niveleaza-l.
  2. Masoara si marcheaza suprafata unde va fi amplasata magazia.
  3. Foloseste bucatile de pavaj pentru a inconjura suprafata si a crea sustinere pentru fundatie.
  4. Amesteca cimentul manual sau foloseste o betoniera (vezi aici cum se prepara corect betonul).
  5. Realizeaza o baza din scanduri, peste care vei aseza placa OSB (daca trebuie sa o tai la dimensiune, foloseste un fierastrau circular).
  6. Construieste scheletul peretilor din spate si din lateral, folosind scanduri asezate vertical cu inaltimea peretilor, la intervale regulate.
  7. Cu ajutorul cuielor si a suruburilor, porneste de jos in sus si asambleaza peretii.
  8. Realizeaza schela acoperisului dupa ce i-ai decis unghiul.
  9. Acopera schela acoperisului cu placaj si tabla.
  10. Acopera suprafetele peretilor cu placaj pentru a le consolida.
  11. Asambleaza ferestrele si usa.
  12. Asambleaza pardoseala.
  13. Trateaza lemnul cu grund si lazura.

Constructia unei magazii din metal

Materiale necesare:

  • Tabla
  • Profile metalice pentru structura
  • Bucati de pavaj
  • Scanduri din lemn
  • Ciment pentru fundatie
  • Placa OSB
  • Cuie
  • Suruburi
  • Placaj si tabla pentru acoperis
  • Usi, ferestre si feronerie 
  • Pardoseala

Pasi de urmat:

  1. Curata terenul si niveleaza-l.
  2. Masoara si marcheaza suprafata unde va fi amplasata constructia.
  3. Foloseste bucatile de pavaj pentru a inconjura spatiul si a crea sustinere pentru fundatie.
  4. Prepara betonul manual sau cu o betoniera.
  5. Creeaza o baza din scanduri, peste care vei aseza placa OSB.
  6. Realizeaza structura metalica (vezi aici avantajele si dezavantajele structurii metalice).
  7. Instaleaza cadrele usilor si ferestrelor.
  8. Construieste peretii din tabla.
  9. Realizeaza schela acoperisului si acoper-o ulterior.
  10. Fixeaza ferestrele si usile.
  11. Monteaza pardoseala sau las-o asa, simpla, din ciment.

Constructia unei magazii din caramida

Materiale necesare:

  • 6 stalpi pentru fundatie
  • Ciment pentru fundatie
  • Caramizi
  • Cuie
  • Suruburi
  • Placaj si tabla pentru acoperis
  • Usi, ferestre si feronerie 
  • Pardoseala

Pasi de urmat

  1. Curata si niveleaza terenul, apoi sapa o groapa pentru fundatie.
  2. Sapa sase gauri cu o adancime de 15 cm, cate trei pe fiecare latura a suprafetei.
  3. Prepara betonul manual sau cu o betoniera.
  4. Aseaza stalpii in spatiile create si fixeaza-i cu ciment.
  5. Toarna cimentul in spatiul sapat pentru fundatie si niveleaza-l.
  6. Dupa ce s-a uscat cimentul, aseaza caramizile pentru pereti, lasand suficient loc pentru ferestre si usa.
  7. Realizeaza schela pentru acoperis, avand grija sa lasi cativa centimetri pentru ventilatie intre acoperis si pereti.
  8. Acopera schela acoperisului cu placaj si tabla.
  9. Asambleaza ferestrele si usa.
  10. Monteaza pardoseala.

Speram ca informatiile din acest articol ti-au fost de ajutor si te asteptam si in magazinul online MatHaus.ro, unde gasesti o gama variata de materiale, scule si unelte pentru orice lucrare sau proiect. 

Plaseaza o comanda, iar noi iti livram produsele in conditii optime la orice adresa din Romania prin flota proprie de camioane cu brat special de descarcare sau cu ajutorul curierilor parteneri. Daca ai intrebari, suna-ne, iar echipa noastra iti va raspunde cu drag.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, acest proces se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.
Daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, citeste acest articol pentru a afla informatii importante despre intreg procesul de ingrijire si taiere a vitei de vie. Indiferent daca te preocupă cum se taie via in primavara sau cand se curata via pentru a asigura o recolta bogata de struguri de masa, vei gasi raspunsurile cautate aici. Vei descoperi diversele tipuri de taieri a vitei de vie si vei vedea sfaturi practice si detaliate pentru a-ti facilita munca si pentru a obtine cele mai bune rezultate in gradina ta. Este momentul sa inveti cum sa ingrijesti si sa tai corect via pentru a te bucura de struguri sanatosi si deliciosi in fiecare sezon.