Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 42 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum montez o polita in perete?

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 19.05.2020 / Timp lectură: 3 min

Cu siguranta nu vrei sa aglomerezi locuinta in mod inutil si te gandesti la solutii avantajoase. O optiune ideala pentru carti si obiecte decorative o reprezinta politele. Din lemn masiv, PAL, MDF sau plastic, suspendate pe perete, acestea pot inlocui in mod fericit o mobila mare, greoaie. Cu suporti la vedere sau cu bolturi, care fac ascuns sistemul de prindere, politele pot fi asezate in oricare dintre camere, acolo unde este nevoie de ele. Daca te-ai hotarat sa montezi si tu o polita in perete, in acest articol iti vom prezenta pasii pe care ii ai de urmat.

Cuprins

Cum montez o polita in perete?

Cum montez o polita in perete?

Este important sa acorzi atentie procesului de instalare. Politele pot servi pentru a tine obiecte grele (ca de exemplu un ghiveci cu flori), astfel ca o montare corecta va insemna o sustinere corespunzatoare.

Daca pentru garaj, camara, bucatarie, poti opta pentru polite care au consolele la vedere, cel mai probabil pentru living sau dormitor iti vei dori sa montezi polite cu prindere invizibila (console ascunse). Indiferent de optiune, iata pasii pe care ii vei avea de parcurs!

  • Stabileste locul in care vei instala polita. Inainte de a face vreo gaura in perete, asigura-te ca nu pui in pericol o conducta de apa, gaz sau un cablu de curent electric, cu ajutorul unui detector digital pentru pereti. Usor de folosit, nu va trebui decat sa il plimbi pe suprafata peretelui si te va anunta unde se afla pericolele.
  • Marcheaza pozitia politei. Traseaza cu un creion pe perete linia de montare a politei, ajutandu-te de un boloboc pentru a sti sigur ca este dreapta. Fixeaza si punctele in care vei da gaurile, marcandu-le cu o cruciulita.
  • Inaltimea de montare a politei se alege in functie de preferintele tale (ele pot fi pozitionate la diferite niveluri ale peretelui). Se va tine cont de inaltimea membrilor familiei pentru a ajunge cu lejeritate la o polita asezata sus pe perete. In cazul unei polite deasupra patului vei avea grija sa pastrezi o distanta corespunzatoare, astfel incat sa nu existe riscul ca atunci cand te trezesti sa te lovesti de ea, dar sa reusesti cu mana intinsa sa asezi cartea (daca polita are si rol de noptiera).
  • Foloseste bormasina pentru a da gauri. Alege un burghiu pentru zidarie care sa aiba acelasi diametru cu al diblurilor pe care ai ales sa le folosesti. Este important sa fixezi burghiul foarte bine in mandrina.
  • Se recomanda utilizarea bormasinii cu percutie, daca este o zidarie dura si densa. Pentru BCA sau zidarie cu goluri poate fi folosita si bormasina fara percutie.
  • Realizeaza o gaura cu o lungime mai mare decat cea a diblului, pentru o fixare cat mai rezistenta.
  • Insereaza diblurile in perete. Alege sa folosesti dibluri universale cu suruburi in set. Curata bine reziduurile din gaura (prin aspirare sau suflare) inainte de introducerea diblurilor.
  • Fixeaza consola in perete cu ajutorul suruburilor. Fie ca este consola ascunsa pentru a avea o polita suspendata al carei suport nu se vede, fie ca este o consola de tip L, la vedere, utilizeaza suruburi pentru fixare, pe care le vei strange cu o surubelnita.
  • In cazul in care este vorba de un set de suport ascuns pentru polite, vei insuruba direct tijele de prindere.
  • Instaleaza polita. Se va face in functie de model:
  • Daca este polita care se vinde la pachet cu suport de suspendare ascuns, inseamna ca dupa ce ai insurubat consola, nu iti ramane decat sa introduci placa politei pe tijele de suport. La final vei insuruba dedesubt polita de cele doua tije de sprijin.
  • Daca este o polita simpla pentru care ai achizitionat separat bolturi metalice pentru sustinere invizibila, inseamna ca va trebui sa gauresti polita, realizand doua gauri cu ajutorul bormasinii la o adancime corespunzatoare.
  • Daca este o polita cu sistem de sustinere la vedere, console in forma de L, va trebui sa insurubezi polita de consola.

Polita este o idee salvatoare pentru asezarea diverselor obiecte, de la rame foto, carti si pana la borcane cu mirodenii in bucatarie. Multe obiecte care ar fi ramas ascunse sau ar fi ocupat spatiu in dulapuri pot fi asezate cu gust pe niste rafturi aspectuoase, cum sunt cele din lemn masiv (ofera incaperii eleganta si caldura). Montajul este simplu, prin urmare, du-ti la indeplinire proiectul de amenajare cu maxim de incredere.

Cum montez o polita in perete?

Verificăm întotdeauna cu specialiștii MatHaus pentru a-ți prezența cele mai bune și concrete informații în articolele noastre. Mai mult, dacă ai în desfășurare un proiect similar sau te pregăteșți să începi unul, nu uită că poți oricând să comanzi produsele necesare online.

Astfel economiseșți timpul petrecut în trafic și în magazine. Noi putem livra orice tip de material la tine acasă sau direct la șantier. Indiferent de greutatea sau cantitatea comenzii, venim fie prin flota noastră de camioane specializate și dotate cu braț mecanizat pentru descărcat sau prin curierii parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Cum montez plinta pentru parchetul laminat? Alegerea parchetului laminat pentru pardoseala casei este o solutie avantajoasa devenita tot mai populara. In afara de aspectul elegant si designul modern, este usor de intretinut, in plus are un pret accesibil. Daca si tu ai decis sa te bucuri in confortul casei tale de o podea acoperita cu parchet laminat, atunci stii ca trebuie sa ii finisezi aspectul cu ajutorul plintelor. Iti recomandam si articolul nostru de blog: Plinta parchet - Cum faci cea mai buna alegere? Pentru ca proiectele DIY sunt intotdeauna o provocare pentru tine, afla in continuare cum sa-ti montezi singur plinta pentru parchetul laminat.
In procesul de renovare a noii tale case sunt cateva etape principale asupra carora iti indrepti atentia in mod prioritar, ca de exemplu instalatia electrica sau zugravitul. Cu toate acestea, apare si intrebarea ce faci cu usile, daca le pastrezi sau iei altele noi. Tendinta este inlocuirea tuturor finisajelor vechi din apartamentul fostului proprietar cu ce este nou si modern pe piata. Insa, este bine sa se faca o analiza amanuntita. Daca locuinta beneficiaza de usi de interior din lemn masiv, acestea aduc considerabil un plus de autenticitate, plus economifa facuta. Chiar daca starea lor nu este multumitoare, dat fiind anii care au trecut peste ele, afla ca poti reconditiona singur usile din lemn. Daca te-ai gandit sa reprezinte chiar urmatorul tau proiect DIY, din acest articol vei afla tot ce te intereaseaza pentru a obtine rezultatele dorite.
Fie ca te-ai hotarat sa iti montezi singur gresia si faianta, fie ca o va face un mester, achizitia materialelor reprezinta de foarte multe ori sarcina beneficiarului. Misiunea ta nu s-a incheiat odata cu alegerea placilor ceramice. Si pentru ca acest proiect de amenajare include in lista de cumparaturi si adezivul, apare inevitabil intrebarea pe care il alegi. Sacii diversi pe care ii gasesti la raft, cel mai probabil te pun si mai mult in dificultate, insa nu trebuie sa iti faci griji. Cu putina indrumare vei sti exact care este adezivul potrivit proiectului tau. In acest articol iti dezvaluim cum sa alegi adezivul pentru gresie si faianta, un material cu rol important, de care depinde rezultatul reusit al proiectului de amenajare cu placi ceramice.
Oglinda este un element nelipsit din baie si se alege la o dimensiune proportionala cu cea a chiuvetei. Dar mai poate fi prezenta in hol, living, dormitor, fie din dorinta de a face ca spatiul sa para mai incapator si luminos, fie ca vrei sa aduci un plus de farmec decorului si, bineinteles, ca sa te poti oglindi de fiecare data cand pleci de acasa. Cu rol decorativ sau functional, daca ai de montat o oglinda in baie sau pe oricare altul dintre peretii casei tale, in acest articol iti vom dezvalui pasii pe care ii ai de urmat.