Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 53 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Black Friday 2020: Ce poti renova la interior in sezonul rece cu preturi mici de Black Friday

Actualizat: 18.11.2021 / Publicat: 16.11.2020 / Timp lectură: 2 min

Ce poti renova la interior in sezonul rece cu preturi mici de Black Friday? In orice locuinta sunt mereu lucruri de imbunatatit, iar in fiecare anotimp sunt anumite lucrari de care te poti ocupa, in special acum, cand iti petreci mare parte a timpului acasa. Fiindca ne aflam in plin sezon rece, iti propunem cateva idei de renovare pe care, datorita reducerilor mari cat casa de Black Friday de la MatHaus, le poti face cu un buget redus. Zugravirea peretilor Inlocuirea gresiei si a faiantei Schimbarea mobilierului

Cuprins

Zugravirea peretilor

Alegerea unei culori noi ori reimprospatarea nuantei existente este un procedeu la care poti apela pentru a schimba rapid infatisarea incaperilor. Poti alege dintre o multitudine de vopsele, cele mai populare culori fiind cele pale, cele neutre si tonurile tomnatice, insa poti opta pentru orice nuanta potrivita in locuinta ta.

Inainte de a incepe sa zugravesti acopera podelele, ferestrele si usile cu folie, pe care o vei fixa cu banda de hartie. Daca poti, scoate toate piesele de mobilier si de decor din camera, ori muta-le in mijlocul incaperii si acopera-le, de asemenea, cu folie.

Daca identifici fisuri si gauri pe suprafata peretilor, repara-le cu un glet de finisaj si plasa din fibra de sticla. Lasa sa se usuce, slefuieste bine zonele reparate si aplica un strat de amorsa. Amorsa are rolul de a curata peretii de praf si alte impuritati. In plus, aceasta ajuta varul sa adere mai bine pe perete.

Dupa ce amorsa s-a uscat, aplica vopseaua. Daca zugravesti cu aceeasi culoare ca cea existenta pe pereti, este suficient un singur strat, insa daca folosesti o alta nuanta, aplica cel putin doua straturi.

Inlocuirea gresiei si a faiantei

Fie ca modelele gresiei si faiantei nu-ti mai sunt pe plac si simti ca a venit timpul pentru o schimbare, ori poate ai nevoie de placi noi care sa le inlocuiasca pe cele crapate sau deteriorate, sezonul rece este propice pentru aceasta lucrare.

Inlocuirea gresiei si faiantei trebuie facuta luand in considerare activitatile uzuale desfasurate in spatiile respective (bucatarie, baie, hol, living, dining). De exemplu, in baie, gresia este recomandata pentru acoperirea podelei, fiind bine sa alegi placi solide, in culori care sa nu scoata in evidenta orice pata. Pentru ca gresia din baie intra frecvent in contact cu apa, asigura-te ca optezi pentru modele simplu de intretinut.

Aceleasi reguli se aplica si in cazul bucatariei, unde placile trebuie sa aiba un grad sporit de rezistenta si sa fie usor de curatat.

Daca nu vrei sa schimbi gresia si faianta, te poti rezuma la simpla reinnoire a chitului de rosturi si la curatarea intregii suprafete.

  • Daca vrei sa pastrezi nuanta originala a chitului, o poti reconditiona frecand rosturile cu un smirghel fin. Pentru a pastra culoarea cativa ani buni, cu o pensula mica, aplica putin lac de rosturi peste chitul proaspat reconditionat.
  • Daca vrei sa schimbi nuanta chitului, indeparteaza-l pe cel vechi si aplica unul nou, in culoarea dorita. Chitul se indeparteaza mecanizat, cu ajutorul unor aparate speciale, ori manual, folosind un corp dur.

Schimbarea mobilierului

Inlocuirea mobilei vechi cu piese noi este un proces simplu de pus in practica, ce va schimba instant infatisarea casei. Este important ca piesele de mobilier sa fie in nuante ce se asorteaza cu peretii din incapere, astfel incat camera sa aiba un aspect placut. Alege produse de calitate, durabile si versatile, ce se vor integra armonios si vor contribui la crearea unei atmosfere relaxante.

Pe 12 noiembrie, dupa ora 21:00 dam startul campaniei MatHaus Black Friday, asa ca fii pe faza si prinde reducerile! Poți afla cu două ore mai devreme care sunt produsele aflate la reducere.

Tot ce trebuie să faci este sa intri pe https://mathaus.ro/blackfriday, să introduci adresa ta de e-mail si ramai logat pe MatHaus.ro. Astfel, poți comanda primul produsele dorite înaintea epuizării stocului. Spor la cumpărături!

Te-ar putea interesa și:

Inlocuirea geamului spart al unei ferestre poate fi realizata de tine, este usor sa inveti cum se face, iar acest articol iti dezvaluie pasii pe care ii ai de urmat. Asadar, nu ai de ce sa ramai cu el spart pe pozitii, riscand o posibila accidentare. Urmareste ghidul pe care ti l-am pus la dispozitie pentru inlocuirea geamurilor in cazul ferestrelor traditionale. Asadar, nu este nevoie sa cauti un mester, economisesti timp si bani.
Cel mai probabil ai consultat imagini cu idei de amenajari interioare, pentru dormitor, living sau bucatarie. Culorile se imbinau armonios, iar rezultatul era o incapere care reusea sa atraga pur si simplu cu ajutorul cromaticii. Nimic nu este la intamplare. Orice designer de interior foloseste o schema de culori pentru amenajarea spatiului, iar una foarte des intalnita este cea a culorilor complementare. Pe scurt, asta inseamna imbinarea unei culori primare (rosu, galben, albastru) cu una secundara (verde, violet, orange). Parcurge acest articol pentru a intelege exact cum se aplica principiul culorilor complementare in designul interior.
Vopseaua epoxidica prezinta rezistenta la trafic si uzura, la expunerile agresive sau la socurile mecanice, are duritate, iar aspectul este unul superior lucios. Prin urmare, vopseaua epoxidica este ideala pentru pardoseli, oferind o acoperire foarte buna. Astfel, daca iti doresti sa protejezi si sa oferi un aspect nou pentru pardoseala garajului, a terasei, a subsolului, vei aplica vopseaua epoxidica, respectand cativa pasi simpli. Iata care sunt acestia si de ce vei avea nevoie:
Daca simti ca proiectul tau OSB are nevoie de o imbunatatire din punct de vedere estetic, solutia este data de vopsirea acestui material derivat din lemn, dar nu inainte de a afla cateva informatii ajutatoare. OSB este prescurtarea de la Oriented Stand Board, adica placa din aschii orientate. Altfel spus, OSB este un panou prefabricat din lemn, alcatuit din aschii in proportie de 95%. Restul de 5% este rasina sintetica folosita pentru incleiere si are rezistenta ridicata la umezeala. Costul redus, caracterul rezistent, rigid, precum si greutatea usoara sau montajul facil, fac din acest material unul des intalnit in proiectele de constructii, fie pentru pereti, podele sau acoperisuri. Cu toate acestea, multi sunt cei care nu agreeaza aspectul suprafetelor din OSB, dat fiind vizibilitatea aschiilor lungi si subtiri de lemn. Astfel, apare nevoia fireasca de a vopsi OSB-ul pentru ca proiectul realizat sa arate satisfacator. Daca si tu te afli intr-o astfel de situatie, afla cateva sfaturi utile inainte de a vopsi placile OSB.